23 آبان 1395 - 13:21
شناسه خبر: 4633
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
کانون انجمنهای صنایع غذایی گزارش ماهانه فائو از قیمت موادغذایی را منتشر کرد
موادغذایی نسبت به سال گذشته 9 درصد گران شد
بررسی شاخص قیمت غذای فائو که به تازگی در گزارش اکتبر 2016 (مهر و آبان 1395) این سازمان منتشر شده نشان میدهد، قیمت انواع موادغذایی و کشاورزی نسبت به ماه پیش از آن 0.7 درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل، 9.1 درصد گرانتر شده است.
به گزارش کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، بر اساس آنچه فائو (سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد) در خصوص تغییرات قیمت محصولات کشاورزی و غذایی جهان در ماه گذشته میلادی منتشر کرده بهجز افت کوتاه مدتی که در ماه جولای (خرداد – تیر) شاهد آن بودیم شاخص قیمتها از ابتدای امسال روند رو به رشدی داشته است. در ماه اکتبر قیمت شکر و لبنیات رشد چشمگیری داشت در حالی که شاخص غلات افزایش نسبتا کمی را تجربه کرده است. این تغییرات مصادف شد با کاهش چشمگیر قیمت روغن نباتی و گوشت که سبب شد شاخص قیمتهای فائو روی هم رفته کمی فراتر از این میزان در ماه پیش از آن باشد.
ارزانی حدود 10 درصدی غلات نسبت به سال گذشته
شاخص قیمت غلات در ماه اکتبر بهطور میانگین 142.3 واحد است که از ماه سپتامبر (مرداد و شهریور) 1.4 واحد یا یک درصد بالاتر رفته و نسبت به سال قبل 9.6 درصد ارزانتر شده است. پس از سه ماه متوالی کاهش قیمت غلات، برای اولین بار شاهد افزایش قیمتها در ماه اکتبر بودیم. برداشت محصولات و کاهش سهام خرید باعث افزایش قیمت برنج شد و گندم به دلیل کمبود ذخایر با کیفیت بالا، افزایش قیمت داشت در حالی که قیمت ذرت به دلیل افزایش سرعت فروش در ایالات متحده آمریکا رشد داشته است.
شاخص قیمت روغنها در ماه اکتبر تقریبا 168 واحد بود که از ماه سپتامبر افت 2.4 درصدی داشت اما همچنان نسبت به سال قبل بالاتر است. پس از دو ماه افزایش قیمت، روغن پالم شاهد کاهش ماهانه قیمت بود. مصادف شدن بهبود تولید در آسیای جنوب شرقی با اوضاع کساد واردات جهانی، قیمتهای جهانی روغن پالم نزول کرد که موجب افزایش ذخایر، بخصوص در مالزی شد. اگرچه کاهش قیمتها در ماه اکتبر بخاطر ثبات قیمتهای روغن سویا، آفتابگردان و کلزا پوشش داده شد.
گرانی حدود 4 درصدی لبنیات در یک ماه
شاخص قیمت لبنیات در ماه مورد بحث بطور میانگین 3.9 درصد از ماه پیش از آن بالاتر بود. قیمت تمام محصولات لبنی افزایش یافت بخصوص کره که افزایش قیمت آن بدلیل کاهش ذخایر و افزایش تقاضای داخلی در اتحادیه اروپا به همراه افزایش سهام خرید توسط کشورهای وارد کننده بود. قیمت پنیر نیز صعود کرده در حالیکه قیمت پودر شیر سیر صعودی نسبتا کمتری را تجربه کرده است. کاهش ماهانه تولید شیر در اتحادیه اروپا و کاهش تولید در اقیانوسیه انتظارات را برای کاهش صادرات و افزایش قیمتها در ماههای اخیر بالابرد.
شاخص قیمتهای گوشت در ماه اکتبر بطور میانگین 163.4 واحد بوده که از ماه پیش از آن یک درصد پایینتر بود. قیمت صادرات گوشت گاو روند کاهشی داشته که ناشی از افزایش تولید داخلی در آمریکا بوده است. برعکس قیمت گوشت گوسفندی اقیانوسیه به بالاترین میزان خود در طی دوسال رسید که متاثر از کاهش تولید در استرالیا و نیوزلند بود.
گرانی شکر برای ششمین ماه پی در پی
شاخص قیمت شکر در ماه اکتبر بطور میانگین به 315.3 واحد رسید که از ماه سپتامبر (مرداد – شهریور) 3.4 درصد افزایش داشته که برای ششمین ماه پی در پی سیر صعودی داشته است. افزایش قیمت جهانی در پی گزارش کاهش بیش ازحد انتظار در مهمترین کشور تولید کننده و صادرکننده جهان یعنی برزیل بدلیل خشکی هوا بود. بدلیل کاهش تولید در کشور هند دومین تولید کننده بزرگ جهان بخصوص در ایالت مااراشترا عامل دیگری برای افزایش قیمت شکر محسوب میشود.